Hambuideltjes met kaasvulling

  • Internationaal, Amuse
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

  • Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

    Hambuideltjes met kaasvulling

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken.
Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt.
Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken.

Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 12 tot 16 buideltjes.

Met geitenkaasvulling:
- 200 gram (zachte) geitenkaas
- 100 gram crème fraiche
- 1 sjalotje
- 1 handvol walnoten
- 1 tl honing
- 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham

Met kruidenroomkaas:
- 200 gram Boursin of andere kruidenkaas
- 100 gram creme fraiche
- 1 sjalotje
- 1 handvol walnoten
- 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- hak de walnoten
- snijd de sjalot fijn

Bereidingswijze

- meng de kaas, crème fraiche, sjalot, walnoten (en de honing) goed doorelkaar
- schep een lepel van deze massa op de ham en maak er een mooi pakketje van

Serveertip

Je kunt dit als een amuse op een amuselepel serveren, als hapje maar ook met enkele samen op een bedje van sla als voorgerecht.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 14-12-2013

@ ginanl Zorg dat je een stevige plak ham hebt, liefst niet te dun gesneden. Vouw de ham losjes om het mengsel heen en druk het zachtjes aan. Als er een scheurtje ontstaan in de ham kun je de ham misschien een beetje laten overlappen en weer zachtjes een beetje aandrukken. Succes ermee met kerst. Groetjes, Wilmie.

ginanl avatar
ginanl 14-12-2013

Wilmie ik heb vandaag deze hambuideltjes gemaakt als voorproefje voor de kerst. Ik heb Coburger ham gebruikt en de smaak combinatie van de ham en de vulling (boursin) is om je vingers bij af te likken. Hmmmmm formidable! Ondanks je ruime foto rapportage bij dit recept heb je mischien nog tips voor mij voor bij het dichtvouwen van de pakketjes? Soms ging het namelijk mis want de ham scheurde open. Ik hoor graag van je en nogmaals bendankt voor het delen! xxx Jenny

Karinn1 avatar
Karinn1 29-11-2013

Lijkt me lekker, neem ik graag mee.

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 23-11-2013

Wat ziet dat er super leuk uit.Neem het mee.Dank je en de groetjes Ineke

juut30 avatar
juut30 22-11-2013

Lijkt me weer heerlijk! Dank je.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 20-11-2013

Lekker! Groetjes Lammy

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-11-2013

Vooruit, ik bewaar hem.... maar voor kerst ! Grt. Alex.

jenneke28 avatar
jenneke28 19-11-2013

Erg lekker bedankt ik heb alleen voor het oog een stukje bieslook gebruikt om dicht te knopen

ginanl avatar
ginanl 19-11-2013

wat een feestelijk gerecht!

estherbakermans avatar
estherbakermans 19-11-2013

ziet er lekker uit wilmie ik bewaar hem dan ook gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten