Türlu met vlees en rijstpilav

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Türlu met vlees en rijstpilav

    Türlu met vlees en rijstpilav

    Türlu met vlees en rijstpilav

Rijstpilav met arpa sehriye en Turlu

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200gr Lamsvleesgoulash in blokjes van 1 a 2 cm gesneden
1el boter
Zout
peper
1 1/2el tomatenpuree
1/2el paprikapuree (Turkse winkel)
olijfolie
zout
1 pot ingemaakte Turlu (Turkse winkel, merk: Sera) of zelf vers snijden: 100gr grote Tuinbonen, 1 kleine aubergine in stukjes van 1 bij 1cm, 1 groene appelpaprika 1 kleine tomaat.

Voor de pilav:
200gr arborio rijst
50gr cornpasta van durum tarwe
400ml kokend water.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het lamsvlees met een beetje zout in een el boter in een stoofpan op middelmatig vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten kokend water toe en laat ongeveer 50 minuten stoven. Snijd alle groenten in kleine stukjes: eerst de aubergine in kleine blokjes van 1 1/2 cm doe ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ± 10 minuten uitlekken totdat zout volledig opgenomen is en knip dan met twee handen fijn tot het bittere vocht eruit komt.

Was en snijd de overige groenten in stukjes en leg ze in een schaal. Zodra het vlees redelijk gaar is na ± 30 minuten, voeg je het vlees toe en laat je mee bakken, sudderen totdat nog licht knapperig is. Voeg daarna een eetlepel tomatenpuree en paprikapuree toe. Goed onder het groente/vlees-mengsel mengen en giet vervolgens net zo veel water over de groente stoof-schotel totdat het water net 1 cm boven. de groentes uitsteekt.

Laat alles gaar koken zo`n 20 minuten. In deze laatste 20 minuten maak je de rijstpilav klaar: Was de rijst onder koud water heel kort zonder erin te wrijven. Giet er dan kokend water over heen en laat de rijst ± 10 minuten wellen.

Rooster ondertussen de 50gram cornpasta (arpa sehriye) in een koekenpan zonder vet op middelmatig vuur, totdat de corn een lichtbruine kleur heeft gekregen (maar net niet donkerbruin!)

Pak een pan en smelt hier een halve el boter in en een klein scheutje olijfolie. Laat de rijst uitlekken van het vocht en glaceer de rijst in het vet met wat zout op middelmatig vuur. Zodra het vet is opgenomen voeg je ook de cornpasta toe en direct erna 400ml kokend water en al roerend laten koken en daarna op middelmatig vuur zachtjes het vocht op laten nemen. Daarna uit zetten.

Serveertip

Eet bij de pilav de Turlu - stoofschotel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten