Bulgur met lamsvlees

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Bulgur met lamsvlees

    Bulgur met lamsvlees

    Bulgur met lamsvlees

Grove Bulgur pilav met lamsbout. Lekker met tomatensalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
750 gr lamsvlees zonder been, en in blokjes van 2cm gesneden
400 gr Pilavlik bulgur grof
1 ui
150 gr krenten
1 1/2 el boter
4 el olijfolie
600 ml runderbouillon
snufje piment
snufje paprikapoeder
snufje zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 pannen, lepel, vleesmes

Bereidingswijze

De krenten wassen en laten wellen in heet water. Ui in grove stukken snijden en in een pan met wat boter licht bakken. Grove stukken lamsvlees toevoegen en meebakken. Zout en peper en snufje piment toevoegen. Als vlees licht rozig-grijs is met kokend water over gieten tot 2 cm boven het vlees, tot koken brengen en eventueel nog wat zout toevoegen. Het vlees in ongeveer 50 minuten mals en gaar stoven. Steeds bijvullen met kokend water indien vocht verdampt, houd ook de smaak van zout in de gaten. Indien het vlees gaar is pan van het vuur nemen.

Het vleesvocht met een zeef in een andere pan gieten. Dit moet ongeveer 600 ml vocht zijn. Indien dit niet zo is dan gelieve aanvullen tot 600 ml kokend water en op smaak brengen met een runderbouillon blokje of zout, peper, piment en paprikapoeder.

Voeg de gewassen grove bulgur toe en laat op zacht vuur de bulgur het lamsvocht opnemen. De geweekte krenten er door mengen en gaar laten worden.

Eventueel nog een klontje boter er doorheen mengen.

Bron

Turkije

Serveertip

Serveer de bulgur in een grote schaal, drapeer het lamsvlees erom heen en versier met wat fijngehakte peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten