1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Bulgur met lamsvlees

Bulgur met lamsvlees

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 8 personen


750 gr lamsvlees zonder been, en in blokjes van 2cm gesneden
400 gr Pilavlik bulgur grof
1 ui
150 gr krenten
1 1/2 el boter
4 el olijfolie
600 ml runderbouillon
snufje piment
snufje paprikapoeder
snufje zwarte peper


Verder heb je nodig


2 pannen, lepel, vleesmes


Bulgur met lamsvlees
Bulgur met lamsvlees

Grove Bulgur pilav met lamsbout. Lekker met tomatensalade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De krenten wassen en laten wellen in heet water. Ui in grove stukken snijden en in een pan met wat boter licht bakken. Grove stukken lamsvlees toevoegen en meebakken. Zout en peper en snufje piment toevoegen. Als vlees licht rozig-grijs is met kokend water over gieten tot 2 cm boven het vlees, tot koken brengen en eventueel nog wat zout toevoegen. Het vlees in ongeveer 50 minuten mals en gaar stoven. Steeds bijvullen met kokend water indien vocht verdampt, houd ook de smaak van zout in de gaten. Indien het vlees gaar is pan van het vuur nemen.

Het vleesvocht met een zeef in een andere pan gieten. Dit moet ongeveer 600 ml vocht zijn. Indien dit niet zo is dan gelieve aanvullen tot 600 ml kokend water en op smaak brengen met een runderbouillon blokje of zout, peper, piment en paprikapoeder.

Voeg de gewassen grove bulgur toe en laat op zacht vuur de bulgur het lamsvocht opnemen. De geweekte krenten er door mengen en gaar laten worden.

Eventueel nog een klontje boter er doorheen mengen.

Serveertip

Serveer de bulgur in een grote schaal, drapeer het lamsvlees erom heen en versier met wat fijngehakte peterselie.

Bron

Turkije



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top