Bulgur met tomaten

  • Turks,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Bulgur met tomaten

    Bulgur met tomaten

    Bulgur met tomaten

Variatie: samen met de groenten kunnen ook kleine stukjes champignons meegebakken worden. Dit bulgur gerecht is lekker bij alle vissoorten, bijvoorbeeld gegrilde dorade.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr pilavlik bulgur
2 el olijfolie
1 rode puntpaprika
1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden
1 groene peper
1 kleine ui
1/2 el tomatenpuree
1 tl zoete paprikapuree
zout
snufje piment
snufje zwarte peper
600 ml kokend water (eventueel groentebouillontablet toevoegen, maar dan geen zout !)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De bulgur onder koud water in een vergiet kort afspoelen en laten uitlekken. De rode paprika, de ui, en de groene peper heel klein snijden (2mm stukjes) en de tomaat. Het beste fijnhakken in de keukenmachine. De groente in de 2el Olijfolie glazig bakken. Voeg de tomatenpuree en de paprika puree toe, goed meebakken, totdat de puree goed vermengd is onder de groenten.

Voeg vervolgens het kokend water toe met de piment, zwarte peper en zout. Breng nogmaals tot koken en voeg al roerend de bulgur toe. Laat op zacht vuur de bulgur het vocht met de groenten opnemen. Eventueel naar smaak nog wat zout toevoegen (Bij gebruik van een groentebouillon blokje, oppassen met zout !).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten