1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Bulgur salade
  6. Bulgur salade

Bulgur salade

  • Turks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 4 personen


200 gr fijne bulgur
125 kokend water
50 ml olijfolie
sap van 1 citroen
2 kleine tomaten
1 klein stronkje roma salade
Zout
1 rode puntpaprika
1 groene puntpaprika
1 rode ui
2 lente-uitjes
1/2 bosje blad peterselie
granaatappelsiroop
rode chilivlokken


Verder heb je nodig


Schaal, mes


Bulgur salade
Bulgur salade

Een verfrissende smaak krijgt men door er ook nog lekkere zure granaatappelpitten door heen te mengen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de fijne bulgur in een schaal en giet het gekookte water erover. Laat de bulgur het vocht opnemen totdat de korrels zacht worden en niet tussen de kiezen hard zijn. Indien wel hard, alroerend, nog een klein beetje kokend water onder de bulgur voegen, totdat deze los van een vork valt en zacht is.

Ondertussen de peterselie fijn hakken, de tomaten in blokjes snijden, de rode en de groene puntpaprika in kleine stukjes snijden, de rode ui in kleine stukjes snijden (snippers) de lenteuien in ringetjes snijden. De romablaadjes ook in hele fijne reepjes snijden. De geperste citroensap over de bulgur doen, even met de lepel goed vermengen, eventueel een beetje chilivlokken door de Bulgur mengen.

Vervolgens alle gesneden groenten in de salade schaal met bulgur mengen. Voeg als laatste de dressing van granaatappel, olijfolie en naar smaak zout toe en alle goed vermengen.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Turkije



Volgen


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top