1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kekererwten tonijnsalade

Kekererwten tonijnsalade

  • Turks, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 blik kekererwten (400 gr)
1 blikje tonijn op water
4 tl olijfolie
3 tl citroensap,
1 tl azijn
gesneden bladpeterselie
1 rode ui in halve ringen gesneden
klein tomaatje
1 witte ui
1 klein blikje mais
Zout naar smaak


Verder heb je nodig


Mes, schaal


Kekererwten tonijnsalade
Kekererwten tonijnsalade

Variatie: deze salade is ook heel goed om te combineren met de andere peulvruchten uit blik of glas ipv de kekererwten, bijvoorbeeld rode of bruine bonen of zelfs met witte bonen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De inhoud van het blik/glas kikkererwten, in een vergiet doen, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Snijd de rode en de witte ui in halve ringen, snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd ongeveer 50 gr bladpeterselie fijn. Laat het kleine blikje mais en tonijn uitlekken.

Doe alle ingrediten samen met de kikkererwten in een salade schaal en meng alles. Maak de dressing van citroensap, azijn, olijfolie, zout. Pittig maak je de salade door een beetje chili erover te strooien.



Volgen


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top