Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

  • Turks, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

    Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

    Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
10 driehoeksdeegblaadjes
250 gram witte kaas of schapenkaas
1/2 bosje bladpeterselie
olie om te frituren
Water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, mes

Bereidingswijze

Peterselie fijn snijden en de witte kaas klein verkruimelen. Samen met de peterselie goed vermengen. Pak een driehoekje deeg en maak een beetje nat met water. Snijd de driehoek vanuit de punt door de helft zodat je twee stuks kunt rollen uit 1 deegplak.

Doe aan de brede kant een hoopje kaasvulling (ter grote van een walnoot) en als een sigaret (beide kanten naar binnen vouwen) en oprollen naar de smalle punt toe.

Puntje nog even met vocht aanraken zodat deze niet los gaat.

Alle böreks ongeveer 7-8 min. in plantaardige olie goudbruin en al draaiende bakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Miras avatar
Miras 17-04-2014

excusses voor de late reactie, maar driehoeksdeeg is inderdaad hetzelfde als filodeeg. Echter voor dit recept heb je de filo deeg nodig die een driehoeksvorm heeft. Deze is te verkrijgen in de Turkse winkel en wordt " Ucgen Yufka" genoemd. De verpakking ligt niet in de diepvries. Ik hoop je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben

pmallegrom avatar
pmallegrom 03-12-2013

Wat is driehoeksdeeg? Is dat hetzelfde als Filodeeg?

pmallegrom avatar
pmallegrom 03-12-2013

Wat is driehoeksdeeg? Is dat het zelfde als filo deeg?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten