1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas
  4. Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

  • Turks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 10 personen


10 driehoeksdeegblaadjes
250 gram witte kaas of schapenkaas
1/2 bosje bladpeterselie
olie om te frituren
Water


Verder heb je nodig


Pan, mes


Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)
Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)

I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peterselie fijn snijden en de witte kaas klein verkruimelen. Samen met de peterselie goed vermengen. Pak een driehoekje deeg en maak een beetje nat met water. Snijd de driehoek vanuit de punt door de helft zodat je twee stuks kunt rollen uit 1 deegplak.

Doe aan de brede kant een hoopje kaasvulling (ter grote van een walnoot) en als een sigaret (beide kanten naar binnen vouwen) en oprollen naar de smalle punt toe.

Puntje nog even met vocht aanraken zodat deze niet los gaat.

Alle böreks ongeveer 7-8 min. in plantaardige olie goudbruin en al draaiende bakken.

Dit recept is te vinden in:



Volgen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top