Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Koolschotel

Koolschotel

Door: T_Schoemaker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 3 personen


Witte kool/1 kilo aardappelen/ room/ mosterd/ melk/ boter/laulierblad /witte wijn azijn/ magere spekjes/ geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan en een kookpan


Witte kool maar dan anders!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen. Witte kool fijn snijden.

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en koken. In de Koekenpan de boter doen. Als de boter is gesmolten de witte kool toevoegen. Even bakken zodat het glazig ziet dan een scheut room, 1 eetlepel mosterd, en een klein beetje azijn toevoegen. Lekker mengen. Als het goed gemengd is een klein beetje melk en laulierbladeren erbij doen nog even laten pruttelen. Spekjes uitbakken. Als de aardappelen zijn gekookt, fijn stampen en bij de kool doen. Goed mengen. Daarna de spekjes en de kaas toevoegen en er door mengen.

Serveertip

Doe het in een Ovenschaal en voor het serveren nog even in de oven. Eventueel kan je nog wat geraspte kaas er over doen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van T_Schoemaker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top