Aziatische kipsalade
- Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-11-2013
Aziatische kipsalade
Ingrediënten 4 personen
• 150 g basmati-rijst• 400 g kipfilet
• 1 knoflookteentje
• 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
• 1-2 mespuntjes suiker
• vers gemalen peper
• 2 eetl. plantenolie
• 200 g erwten, diepvries
• 4 lente-uitjes
• 1 mango
• 2 rode paprika`s
• 100 g slamayonaise
• kerriepoeder
• 60 g gezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Rijst bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kipfilet wassen, droogdeppen en in blokjes snijden. Knoflook schoonmaken, fijndrukken, met sojasaus mengen en met peper en suiker op smaak brengen. 3 eetl. van het mengsel door de filetstukjes mengen en het vlees in de verhitte olie aanbraden.
Erwten in kokend water garen en laten afdruipen. De lente-uitjes wassen en in ringen snijden. Mango schillen en het vruchtvlees in repen van de pit snijden. Paprika`s halveren, wassen en net als de mango in blokjes snijden.
Mayonaise met de resterende sojasaus en de sla-ingrediënten mengen en op smaak brengen met peper en kerriepoeder. Cashewnoten grof hakken, erover strooien en het gerecht serveren.
Laatste reacties
Nooit geweten dat je kip niet mag wassen. Dacht dat dit juist noodzalijk is
kip mag je nooit wassen voor gebruik, komen de bacterieën vrij