Aziatische kipsalade

  • Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Aziatische kipsalade

    Aziatische kipsalade

    Aziatische kipsalade

Aziatische kipsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 150 g basmati-rijst
• 400 g kipfilet
• 1 knoflookteentje
• 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
• 1-2 mespuntjes suiker
• vers gemalen peper
• 2 eetl. plantenolie
• 200 g erwten, diepvries
• 4 lente-uitjes
• 1 mango
• 2 rode paprika`s
• 100 g slamayonaise
• kerriepoeder
• 60 g gezouten cashewnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rijst bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kipfilet wassen, droogdeppen en in blokjes snijden. Knoflook schoonmaken, fijndrukken, met sojasaus mengen en met peper en suiker op smaak brengen. 3 eetl. van het mengsel door de filetstukjes mengen en het vlees in de verhitte olie aanbraden.

Erwten in kokend water garen en laten afdruipen. De lente-uitjes wassen en in ringen snijden. Mango schillen en het vruchtvlees in repen van de pit snijden. Paprika`s halveren, wassen en net als de mango in blokjes snijden.

Mayonaise met de resterende sojasaus en de sla-ingrediënten mengen en op smaak brengen met peper en kerriepoeder. Cashewnoten grof hakken, erover strooien en het gerecht serveren.

Laatste reacties

Brandjong avatar
Brandjong 13-06-2015

Nooit geweten dat je kip niet mag wassen. Dacht dat dit juist noodzalijk is

knoppert55 avatar
knoppert55 13-06-2015

kip mag je nooit wassen voor gebruik, komen de bacterieën vrij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten