De ultieme umami-burger

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • De ultieme umami-burger

    De ultieme umami-burger

    De ultieme umami-burger

De ultieme umami-burger

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 500 g mager gehakt
• 2 fijngehakte sjalotjes
• 3 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
• 1 eidooier
• 20 g geraspte Parmezaanse kaas
• zwarte peper
• 6 rijpe langwerpige tomaten, gehalveerd
• 20 ml olijfolie
• 1 theel. balsamico-azijn
• 1 theel. suiker
• 60 g rijpe Cheddar, geraspt
• 4 burgerbroodjes, geroosterd
• waterkers
• 2 zure augurken, gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het gehakt, de sjalotjes, de Kikkoman sojasaus, het eigeel en de Parmezaanse kaas in een kom mengen met een beetje zwarte peper. Van het gehakt vier hamburgers maken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

De oven voorverwarmen op 150 °C. Leg de tomaten op de bakplaat en druppel er een mengsel van olijfolie, balsamico-azijn, Kikkoman sojasaus en suiker over. Bak de tomaten 1 uur in de oven.

Verhit een grillpan. Bestrijk de burgers met een beetje olie en bak deze dan per zijde ca. 5 - 6 minuten. Verdeel de geraspte Cheddar over de burgers en laat deze nog enkele minuten bakken. Leg de hamburgers op de broodjes en garneer met een beetje waterkers. Leg daarop de langzaam geroosterde tomaten en de gesneden augurken en de bovenste broodjeshelften.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kikkoman avatar
Kikkoman

Doorsturen

Home Recepten