1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Balinees gemarineerde vis

Balinees gemarineerde vis

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2013

Ingrediënten 4 personen


5 rode chilipepers
3 sjalotten,gepeld en gesneden
2 teentjes knoflook,gepeld en gesnipperd
50 gram verse gember ,gepeld en gesneden
1 eetl trassi
1 eetl kurkuma
1 stengel sereh
2 tomaten,gesneden
1.5 eetl tamarindepulp
50 ml zonnebloemolie
1/2 theel zout
150 ml water
75 gram pinda′s
600 gram gemengde vis ((gamba′s,zeebaars,roodbaars,tilapia)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de pepers, sjalot, knoflook, sereh, gember, tomaat, trassi, kurkuma, tamarindepulp, olie, zout en pinda`s in de keukenmachine en hak het fijn. Voeg al draaiende het water toe, zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in een pan en laat het inkoken op laag vuur totdat het vocht verdampt is en goudgele pasta overblijft. Deze pasta is eventueel goed in porties in te vriezen. Marineer de vis in de kruidenpasta met een lepel en wrijf dit goed in. Gril de vis.

Serveertip

Serveer samen met rijst, gewokte broccoli en paprika.

Bron

Taste of life



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top