Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2013
  • Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

    Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

    Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

  • Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

    Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

    Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

Heerlijke kip uit de oven, kruidig-zoet van smaak en eigenlijk in no time gemaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
DE MARINADE:
60 ml olijfolie
60 ml worcestershiresaus
2 el tomatenketchup
2 el ketjap manis
2 el balsamico-azijn
1 tl chilivlokken (of gemalen uit een molentje)
2 el donkerbruine basterdsuiker
2 tl tijm

EN VERDER:
4 kippebouten
4 grote rode uien (in partjes)
1/2 bakje tros-kerstomaatjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 819,73 kcal
Koolhydraten 26,29 g
Eiwitten 87,56 g
Vetten 39,27 g
Benodigdheden
Mengkom, grote ovenschaal of braadslede (ingevet), snijplank, scherp mes.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.

Meng alle ingredienten van de marinade goed door elkaar en laat de kippenbouten hier een half uur in marineren (langer mag ook natuurlijk!).

Bereidingswijze

Schep de kip met de marinade en de uien in de ovenschaal of braadslede en zet deze 40 minuten in het midden van de oven.

Voeg dan de tomaatjes toe en laat het geheel nog minimaal een kwartiertje in de oven staan tot de kip in ieder geval helemaal gaar is en de tomaatjes lekker zacht.

Haal de schaal of braadslede uit de oven en serveer lekker direct op tafel, eet smakelijk!!!

Bron

Tegengekomen in een kooktijdschrift

Serveertip

Lekker met (gepofte) aardappels!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 04-05-2017

Dit kippetje ziet er heerlijk uit, ga ik binnenkort mijn man voorschotelen. Jeannette

moniquek1 avatar
moniquek1 12-12-2013

Hoi Delarosa Hoop dat het nu lukt een bericht te versturen ik vond het lekker maar had gedacht dat de korst knappig zou zijn maar dat gaat niet met de saus denk alleen dat ik de volgende keer het vel van de kip haal groetjes monique

shomila1 avatar
shomila1 03-12-2013

Ik heb het vanavond gemaakt. Erg lekker.

Cecileg avatar
Cecileg 28-11-2013

Hoi Erwin, dit was verrukkelijk. Ik ga het volgende keer proberen met gembersiroop ipv suiker. Ik heb het idee dat dit ook heel goed past. bedankt voor het recept en lieve groet Cecile

Delarosa avatar
Delarosa 28-11-2013

Goeieavond Margriet, dank je wel voor je positieve reactie op dit recept en fijn om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft! Fijne avond en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

suylke avatar
suylke 27-11-2013

Deze heb ik van de week gemaakt ik vond hem super lekker. En zal het zeker vaker maken dankjewel Groetjes Margriet

Delarosa avatar
Delarosa 23-11-2013

Hoi Monique, gewoon de helft ervan gebruiken, heb je genoeg voor 2 dagen zou ik adviseren ;-) Dank je wel voor je reactie en geniet ervan als je het maakt! Vriendelijke smulgroetjes en nog een fijn weekend, Erwin

moniquek1 avatar
moniquek1 23-11-2013

Hallo zag je recept in de top 5 en lijkt me erg lekker . ik ben alleen dus zal minder kip gebruiken groetjes monique

Delarosa avatar
Delarosa 21-11-2013

Goedemorgen Louise, ik lees net je reactie en heb natuurlijk meteen die foto`s ge-upload (nu wel gelukt gelukkig..). Fijn om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft en ik ga het zeker ook eens eten met de puree die je erbij schrijft, lijkt me heel lekker!! Dank je wel voor je reactie en de foto`s en ik wens je nog een fijne dag (al is ie wat grauw hier in het zuiden, maar ja.. hoort erbij) en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

alidada avatar
alidada 20-11-2013

Vanavond dit recept gemaakt, heerlijk van smaak! Ik had kippendijen en heb het vel verwijderd. Ik heb 40 ml Worcestershire sauce gebruikt en 50 ml olijfolie i.p.v. 60. Wat minder rode ui gebruikt en fijn gesneden. De tomaatjes met wat olie besprenkeld en apart in de oven geroosterd. Ik heb er een puree bij geserveerd van knolselderij, pastinaak en crème fraîche wat een heerlijke combinatie bleek en dit maak ik beslist meer. Ik heb twee foto`s bij je recept geplaatst. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten