Gegrilde Lamsrack met Pinot-Noir marinade
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lamsrack in een heerlijke marinade waar ook nog eens een smakelijke saus van gemaakt kan worden.
Ingrediënten 6 personen
2 dubbele lamsracks, ongeveer 3-4 botjes per persoon.Honing
Voor de marinade
500 ml Pinot Noir
60 ml Olijfolie extra-vierge
3 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
2 eetlepels knoflook, fijngehakt
2 theelepels balsamicoazijn
½ theelepel grof zeezout
½ theelepel verse peper
Benodigdheden
Grillpan, steelpanBereidingswijze
1) Doe alle ingredienten voor de marinade in een grote kom en mix alles goed door elkaar.
2) Leg de lamsracks in een mooie ovenschaal en giet de marinade er overheen. Zorg dat de lamsrack goed onder water staat. Dek de schaal af en zet dit gedurende 2-4 uur in de koelkast. Draai de lamsrack ieder uur even om en roer door de marinade zodat alle kruiden goed in kunnen trekken.
3) Laat vóór het grillen de lamsrack op kamertemparatuur komen. Haal de lamsrack uit de schaal en voeg de hong toe aan de marinade.
4) Grill de lamsrack aan beide kanten mooi bruin en smeer de racks af en toe in met de marinade. Bak ze daarna aan iedere kant circa 6-8 minuten en blijf smeren.
5) Haal de lamsrack uit de grillpan, pak deze in de aluminiumfolie en zet dit even weg.
6) Doe de marinade in een steelpannetje en kook het geheel in tot een mooie sausdikte. Voeg eventueel 30 gram boter toe.
7) Snij de racks in mooie koteletjes en serveer deze op een boord. Giet er wat saus overheen.
Serveertip
Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.