Savoyard met noten en druiven
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-11-2013
Savoyard
Ingrediënten 8 personen
400 ml rode port120 g kristalsuiker
250 g brie
200 g boter
250 g roquefort
2 sjalotten, fijngesneden
1/2 bosje platpeterselie, fijngesneden
1 el rode wijn
1 el cognac
3 el blanke amandelen
4 el pistachenoten of walnoten, ongezouten, grofgehakt
4 el pecannoten of walnoten, ongezouten, grofgehakt
1 tros blauwe druiven
2 verse schorseneren, ongeschild
1 kletzenbrood of notenbrood
Voorbereiding
Kan 1 dag tevoren
Port verwarmen in steelpan, suiker oplossen, 20 minuten zachtjes inkoken tot port stroperig is
Korst van brie snijden als deze nog koud is
Boter, brie en roquefort op temperatuur laten komen. Doe kazen in kom en prak door elkaar met vork. Meng sjalot, peterselie, rode wijn en cognac erdoor.Breng op smaak met zwarte peper.
Rooster amandelen in pan in 3 minuten.
Spoel schorseneren en schrob grondig tot al het zand weg is. Leg ze op een werkvlak en schaaf met dunschiller in lange repen.
Frituur schorseneren bij 180 graden tot ze goudbruin zijn, laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar droog en afgesloten.
Bereidingswijze
Snij brood in dunne sneetjes.
Snij druiven doormidden. Gebruik twee lepels om een mooie quenelle van kaas midden op bord te leggen. Druppel portstroop eromheen, leg druiven en noten erbij. Leg twee of meer schorseneren op de kaas, serveer brood apart.
Bron
Delicious dec 2013
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties