Savoyard met noten en druiven

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2013
  • Savoyard met noten en druiven

    Savoyard met noten en druiven

    Savoyard met noten en druiven

Savoyard

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 ml rode port
120 g kristalsuiker
250 g brie
200 g boter
250 g roquefort
2 sjalotten, fijngesneden
1/2 bosje platpeterselie, fijngesneden
1 el rode wijn
1 el cognac
3 el blanke amandelen
4 el pistachenoten of walnoten, ongezouten, grofgehakt
4 el pecannoten of walnoten, ongezouten, grofgehakt
1 tros blauwe druiven
2 verse schorseneren, ongeschild
1 kletzenbrood of notenbrood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kan 1 dag tevoren
Port verwarmen in steelpan, suiker oplossen, 20 minuten zachtjes inkoken tot port stroperig is
Korst van brie snijden als deze nog koud is
Boter, brie en roquefort op temperatuur laten komen. Doe kazen in kom en prak door elkaar met vork. Meng sjalot, peterselie, rode wijn en cognac erdoor.Breng op smaak met zwarte peper.
Rooster amandelen in pan in 3 minuten.
Spoel schorseneren en schrob grondig tot al het zand weg is. Leg ze op een werkvlak en schaaf met dunschiller in lange repen.
Frituur schorseneren bij 180 graden tot ze goudbruin zijn, laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar droog en afgesloten.

Bereidingswijze

Snij brood in dunne sneetjes.
Snij druiven doormidden. Gebruik twee lepels om een mooie quenelle van kaas midden op bord te leggen. Druppel portstroop eromheen, leg druiven en noten erbij. Leg twee of meer schorseneren op de kaas, serveer brood apart.

Bron

Delicious dec 2013

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten