1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kung Pao Chicken

Kung Pao Chicken

Door: richard43

  • Chinees,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2013

Ingrediënten


2 kipfilets

Voor de marinade:

2 theelepels sojasaus
2 theelepels Chinese rijstwijn of droge sherry
1 theelepel sesamolie
1 1/2 theelepel maïzena

Voor de saus:

2 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
1 theelepel suiker
2 teentjes knoflook
2 lente uitjes
4 eetlepels arachideolie
1/2 kopje pinda`s of cashewnoten
een paar druppels sesamolie
8 kleine gedroogde rode chili pepers en naar behoefte
1 theelepel Szechuan peper



Dit recept heb ik ooit eens gekregen van de eigenaar van Chinees Restaurant Joe`s Corner in IJmuiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in blokjes van 1 cm. Roer van de sojasaus, Chinese rijstwijn of droge sherry en de sesamolie een marinade en voeg als laatste de maïzena. Laat de kipblokjes hier in gedurende 30 minuten marineren.

Pel en hak de teentjes knoflook. Snijd de lente uitjes diagonaal in drieën. Doe de donkere sojasaus, rijstwijn, en suiker in een kom en zet opzij. Snijd de pepers doormidden zodat ze ongeveer dezelfde grootte als de kip blokjes hebben. Verhit een wok op middelhoog tot hoog vuur. Voeg 2 eetlepels arachideolie toe, wanneer de olie heet is, voeg je de kip toe. Roerbak totdat deze wit is en voor 80 procent bereid. Haal het uit de wok en zet opzij. Voeg 2 eetlepels arachideolie toe. Wanneer de olie heet is voeg dan de knoflook toe en roerbak het ongeveer 30 seconden mee. Voeg de chilipepers en de Szechuan peperkorrels toe en roerbak kort tot ze donkerrood zijn. Voeg de saus toe en breng het aan de kook. Doe de kip terug in de wok. Roer de pinda`s en de lente ui erdoor. Haal de wok van het vuur en roer de sesamolie erdoor.

Serveertip

Warm serveren

Bron

Joe`s Corner



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top