Lasagne verdi al forno

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2013
  • Lasagne verdi al forno

    Lasagne verdi al forno

    Lasagne verdi al forno

Een heerlijke verse lasagne. Het kost wat tijd, maar het loont de moeite.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g groene lasagneblaadjes
80 g blokjes rookspek
2 uien, 2 teentjes knoflook
3 stelen bleekselderij
2 wortelen
3 vleestomaten
4 el olijfolie
300 g gehakt, hoh
1/8 l hete vleesbouillon
1 flinke scheut rode wijn
1 el tomatenpuree
zwarte peper
mespunt suiker
4 takjes oregano
1/2 bosje peterselie
6 el room
60 g boter, 60 g bloem
3/4 l warme melk
nootmuskaat, vers geraspt
200 g Mozzarella
80 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en de knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Trek de harde draden van de stelen bleekselderij en snij in blokjes.
Schrap de wortelen en hak ze fijn.
Ontvel de tomaten en snijd het tomatenvlees in stukjes.

Bereidingswijze

Bak het spek uit, voeg dan wat olijfolie en vervolgens de groenten m.u.v. tomaten toe. Bak tot alle vloeistof is verdampt. Voeg het gehakt toe, bak het korrelig en grijs en voeg daarna de tomatenpuree, de tomaten, de hete bouillon en een flinke scheut rode wijn toe.
Breng alles op smaak met zout, peper en suiker.
Spoel de kruiden schoon, sla ze droog, hak ze fijn en doe ze bij de saus. Laat de saus met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Af en toe goed doorroeren. Giet er daarna de room bij.

Maak, terwijl deze bolognesesaus kookt, de bechamelsaus.
Smelt daarvoor de boter en roer de bloem erdoor. Laat hem even gaar worden, maar niet kleuren. Giet dan de warme melk al roerend in de pan en laat de saus op een laag pitje 10 minuten pruttelen, tot hij dik en romig is. Breng op smaak met zout, witte peper en nootmuskaat.
Laat de Mozzarella uitlekken en snijd in blokjes.

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden C.

Doe een laagje bechamelsaus in de schaal, daarop de lasagneblaadjes en daarover de bolognesesaus.
Daarop een laagje bechamelsaus met wat Mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal dit. De bovenste laag moet in elk geval bechamelsaus en kaas zijn.

Schuif de schaal in het midden van een voorverwarmde oven en laat deze ovenschotel ongeveer 30 minuten gratineren, tot de bovenkant knapperig bruin is.

Bron

Fantastisch koken kunt u ook

Serveertip

Geef er, als de lasagne een hoofdgerecht is, een groene of gemengde salade bij. Als voor- of tussengerecht kan het ook zonder en is de hoeveelheid voldoende voor 10 porties.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten