1. Home
  2. Recepten
  3. Bevroren kerstpudding

Bevroren kerstpudding

Door: will_s

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2013

Ingrediënten 12 personen


30 gr ontpitte pruimen, fijngehakt
30 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
30 gr gekonfijte kersen, fijngehakt
30 gr sultana rozijnen, heel
30 gr krenten
30 gr gedroogd fruit
60 gr rozijnen, in stukjes
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel kaneel
2 sinaasappelen, schil geraspt en het sap
3 eetlepels cognac
30 gr amandelen, grof gemalen
30 gr hazelnoten, grof gemalen
30 gr walnoten, grof gemalen
600 ml slagroom
3 eiwitten
3 eetlepels basterdsuiker


Bevroren kerstpudding

Hrlijk !

Hrlijk !

Een heerlijke Engelse kerstpudding.Die je van te voren kunt maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding van de Bevroren kerstpudding
Meng alle vruchten met piment, kaneel en de geraspte schil van de sinaasappels.
Giet het sinaasappelsap en de cognac erover.

Strooi de noten erover Niet roeren. Dek af en laat gedurende 8 uur staan.

Laat een bakvorm met een inhoud van ong. 1,5 liter in de diepvries koud worden.
Roer voorzichtig het fruit samen en vang het sap op
door het fruit boven een vergiet uit te gieten boven een kom.
Voeg de slagroom toe aan het sap en klop stijf.

Roer dit vervolgens door het fruit-en notenmengsel.

Klop de eiwitten met daardoor de suiker stijf in een aparte kom.
Roer door het roommengsel.

Schep het vervolgens in de bakvorm.
Dek af met folie en zet 10 uur in de diepvries.

Draai hem voor het opdienen op een bord,
haal het uit de bakvorm en zet weer terug in de diepvries.

Serveertip

Serveer direct uit de diepvries.

Bron

Met dank aan Allrecipes



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top