Ovenschotel Stroganoff

  • Russisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013
  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

  • Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

    Ovenschotel Stroganoff

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel.
Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt.
Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing.

Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 500 gram rundergehakt
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 250 gram champignons
- paprika stoplicht (rood, geel, groen)
- 2 uien
- 2 tomaten
- 4 tenen knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 200 ml crème fraiche (of zure room)

Ingrediënten voor de puree:

- 1 kg kruimige aardappelen
- 200 ml kookroom
- klont boter
- peper/zout en nootmuskaat
- 100 gram geraspte oude kaas om te gratineren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- bak de spekreepjes en voeg het gehakt toe als dit gebakken is de paprikapoeder
- daarna de knoflook en de uien
- tomaat, paprika en champignons erbij laat dit geheel even sudderen
- voeg de tomatenpuree en de crème fraiche toe
- zorg dat het een mooie dikke "saus" wordt eventueel een beetje binden
- doe het geheel in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree en de geraspte kaas
- 0ngeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-01-2019

Fijn om te horen Laura en bedankt voor je compliment. Ik zet deze zelf voor volgende week ook weer op het menu, lekker zo'n ovenschotel met dit weer. Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 23-01-2019

Was weer smullen Wilmie!

ArualB avatar
ArualB 26-02-2014

Heerlijk Wilmie. Onze jongens vonden het ook superlekker! Dus mag blijven!

jarakl avatar
jarakl 01-01-2014

Ik heb je recept gisteren uitgeprobeerd. alleen de gehakt vervangen door nasi/bami vlees. Het was erg lekker. Een goede tip van je om zuurkool door de peree te doen!

Harry66 avatar
Harry66 04-12-2013

Hallo Wilmie, vandaag gemaakt en het was idd erg lekker! Groeten, Harry

Harry66 avatar
Harry66 28-11-2013

Met deze reacties wil ik je recept binnenkort ook maar eens proberen :-) je hoort het nog, groeten, Harry

hwaijers avatar
hwaijers 28-11-2013

Vandaag gemaakt.Was heerlijk. cijfer 8+

adeline43 avatar
adeline43 26-11-2013

Hoi Wilmie, neem je recept graag mee! het ziet er smakelijk uit!Groetjes, Adeline

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-11-2013

@ pwiggers Bedankt Petra voor de foto. Hij is er inmiddels bij geplaatst en fijn dat jullie het lekker vonden.

pwiggers avatar
pwiggers 25-11-2013

Hoi Wilmie,Zaterdag je stroganoff gegeten. Ik heb er een klein scheutje wodka in gedaan en zure room gebruikt in plaats van crème fraîche. Dat wordt in het oorspronkelijke recept ook gedaan dus dat vond ik leuk. Mijn nichtje met haar vriend waren hier aan het logeren. Mijn nichtje houdt niet van aardappelpuree. Ik heb er toen rijst bij geserveerd. We vonden het allemaal lekker. Alles is opgegaan. Bedankt voor je recept. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten