1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013

Ingrediënten 4 personen


800 gr doorregen runderriblappen
4 grote uien
2 teentjes knoflook
1 liter runderbouillon (warm!)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
1 ½ t piment
1 steranijs
6 jeneverbessen
6 kruidnagels
2 laurier blaadjes
1 el witte wijn azijn
1 el Shaoxing wijn (of droge sherry)
1 el bloem
2 el donkere sojasaus
1 el lichte sojasaus
2 ½ el oestersaus
Boter
Olijfolie


Verder heb je nodig


Slowcooker of stoofpan


Lekker gestoofd rundvlees in oestersaus

eindproduct

eindproduct
lappen aanbraden
lappen aanbraden
Specerijen erbij en afblussen met hete bouillom
Specerijen erbij en afblussen met hete bouillom
Ui en knoflook errbij

en lekker stoven

en lekker stoven

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat rundvlees op kamertemperatuur komen. Insmeren met zout en vers gemalen peper. Boter en olie in een stoofpan/hapjespan of slowcooker en heet laten worden. Vleeslapjes rondom aanbraden tot ze bruin zijn. Dan afblussen met warme (!!) runderbouillon tot het volledig onder staat want vlees mag niet afkoelen. Knoflook en uien toevoegen, laurier, piment, kruidnagelen, jeneverbessen en steranijs. Tenslotte de smaakmakers toevoegen. Rijstwijn, donkere- en lichte sojasaus en oesteraus. Laat nu op heel laag vuur minimaal 2 ½ uur langzaam stoven. Ik ga wel tot 3 uur want het wordt zo alleen maar lekkerder. Vlees wordt botermals en al die smaakjes trekken in. Laat vocht een beetje inkoken en voeg 1 el bloem toe. Saus bindt dan. Die saus is echt heel erg lekker dus niet verspillen maar opgebruiken. Smakelijk eten.

Serveertip

Lekker met witte rijst of aardappelpuree met de vleessaus en rode kool of spruitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top