1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Mals gehaktbrood met romige prei vulling

Mals gehaktbrood met romige prei vulling

Door: Fressnapf

  • Internationaal,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gemengd gehakt
3 dikke stengels prei
200 gr kruidige roomkaas
25 gr boter
2 teentjes knoflook
1 ui
150 ml melk
8 el paneermeel
Vers gemalen peper
Zeezout
2 tl paprikapoeder
1 ei
1 el dyon mosterd
100 gr gebakken uitjes


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal

Mals gehaktbrood met romige prei vulling

lekker en herfstig

lekker en herfstig
Voorbereiding
Voorbereiding
Ziet er perfect uit.

gemaakt door: mobiel_1381080985.

gemaakt door: mobiel_1381080985.

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui snipperen, knoflook persen, prei in kleine ringen snijden, wassen en uit laten lekken. Boter in de pan en prei ringen 5 minuten roerbakken tot ze glazig zijn. Roomkaas toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en laat nog 5 minuten koken totdat alles gaar en romig is. Paneermeel mengen met melk en laten opzwellen. Gehakt nemen, ui, knoflook, ei, mosterd, paprika, paneermeelmengsel, peper en zout erbij en goed door elkaar kneden zodat er een mooie massa ontstaat. Laat die even terugkoelen totdat hij stevig wordt. Nu plastic vershoudfolie nemen van de rol en een flink stuk 50 x 50 cm op het aanrecht leggen. Gehakt erop en gelijkmatig verdelen totdat je een vlak hebt van ongeveer 35 x 35 cm. Koele preimengsel in het midden van het gehaktdeeg leggen. Pak het uiteinde van de folie met beide handen beet en rol het naar je toe. Er is nu een rol ontstaan met in het midden het romige preimengsel. Gehakt aan de randen GOED samendrukken !! Bestrooi met gebakken uitjes. Ovenschaaltje nemen, goed invetten met boter, hete lucht oven voorverwarmen op 150 graden en in 1 uur mooi gaar, knapperig en bruin bakken. Schaal uit de oven nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten. Dan blijft het gehakt mals en de sappen verdelen zich door het vlees zodat het niet droog smaakt. In plakken snijden en serveren. Leuk en vreselijk herfstig lekker
KOOKTIP: Wil je mediterraan, maak dan eenzelfde vulling van gekleurde paprika`s en een kleine courgette.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels.



Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top