Mals gehaktbrood met romige prei vulling

  • Internationaal,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013
  • Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

  • Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

  • Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

    Mals gehaktbrood met romige prei vulling

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat ophttp://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo gemengd gehakt
3 dikke stengels prei
200 gr kruidige roomkaas
25 gr boter
2 teentjes knoflook
1 ui
150 ml melk
8 el paneermeel
Vers gemalen peper
Zeezout
2 tl paprikapoeder
1 ei
1 el dyon mosterd
100 gr gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, ovenschaal

Bereidingswijze

Ui snipperen, knoflook persen, prei in kleine ringen snijden, wassen en uit laten lekken. Boter in de pan en prei ringen 5 minuten roerbakken tot ze glazig zijn. Roomkaas toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en laat nog 5 minuten koken totdat alles gaar en romig is. Paneermeel mengen met melk en laten opzwellen. Gehakt nemen, ui, knoflook, ei, mosterd, paprika, paneermeelmengsel, peper en zout erbij en goed door elkaar kneden zodat er een mooie massa ontstaat. Laat die even terugkoelen totdat hij stevig wordt. Nu plastic vershoudfolie nemen van de rol en een flink stuk 50 x 50 cm op het aanrecht leggen. Gehakt erop en gelijkmatig verdelen totdat je een vlak hebt van ongeveer 35 x 35 cm. Koele preimengsel in het midden van het gehaktdeeg leggen. Pak het uiteinde van de folie met beide handen beet en rol het naar je toe. Er is nu een rol ontstaan met in het midden het romige preimengsel. Gehakt aan de randen GOED samendrukken !! Bestrooi met gebakken uitjes. Ovenschaaltje nemen, goed invetten met boter, hete lucht oven voorverwarmen op 150 graden en in 1 uur mooi gaar, knapperig en bruin bakken. Schaal uit de oven nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten. Dan blijft het gehakt mals en de sappen verdelen zich door het vlees zodat het niet droog smaakt. In plakken snijden en serveren. Leuk en vreselijk herfstig lekker ;) :P
KOOKTIP: Wil je mediterraan, maak dan eenzelfde vulling van gekleurde paprika`s en een kleine courgette.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels.

Laatste reacties

judithp avatar
judithp 25-11-2013

Heel erg lekker! Ik heb alleen de korst iets aangepast nl. Eerst curry op het gehakt gesmeerd, daar bruine suiker overheen gestrooid en daarna de uitjes. Dankjewel voor dit recept!

mavu avatar
mavu 22-11-2013

Wat is dit ontzettend lekker! Echt heeeeerlijk van gesmuld!!! Aanrader!

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-11-2013

Bedankt Willeke, goedzo, ga hem lekker brouwen en proeven want het smaakt echt heerlijk! O ik ben niet te beroerd om met iemand de discussie aan te gaan. SOIT!

will_s avatar
will_s 19-11-2013

Alex, ik heb helemaal geen moeite met je recept ! Maar schijnbaar mag ik jou geen vraag stellen. Jammer. En ik ga dit zeker proeven !Ik hoop dat deze onnozele discussie nu gesloten is.

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-11-2013

Lees eens goed Willeke..... niemand heeft er moeite mee, maar een kok als jij kennelijk wel. Je moet hem nu wel dringend proeven hoor Willeke. Je weet niet wat je mist voor lekkers. JIJ, niet de anderen, kan die paneer en melk ook apart in een glaasje doen, drinkt lekker weg. ;)

will_s avatar
will_s 19-11-2013

Ik verwacht ( zeker van jou Alex ) dat een recept compleet wordt beschreven . Het zou best eens kunnen dat het melk-paneerpapje erover zou moeten. Dus... bij twijfel... altijd vragen is mij geleerd ! Groetjes Willeke.

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-11-2013

Doe ze eens door je gehakt Willeke. Iemand zoals jij die toch goed kan koken zou dat toch moeten weten, niet? hahaha. Good luck en ja is lekker!

will_s avatar
will_s 19-11-2013

Hoi Alex. Ik zou dit graag mee willen nemen.Want het lijkt me best lekker. Maar het is niet compleet beschreven. Waar moet de melk met de paneer blijven ? Of serveer je die apart erbij ? Ha ha.Groetjes Willeke.

markschmits avatar
markschmits 18-11-2013

Ik heb het vanavond gemaakt, was heerlijk!!! ik mis alleen waar de melk en paneermeel gebruikt moet worden???

zomernacht avatar
zomernacht 17-11-2013

Dat is een leuk recept en ga ik zeker binnenkort maken. Bedankt en groetjes Edith.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten