Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013
  • Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

    Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

    Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rigatoni (of penne)
250 gr rundergehakt
150 gr gekookte hamreepjes
200 ml slagroom
200 ml groente bouillon
3 el tomatenpuree
1 el koude roomboter
Zeezout
Cayennepeper
2 el Parmezaan geraspt
175 gr geraspte oude kaas
1 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, ovenschaal, vergiet

Bereidingswijze

Pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water, laten uitlekken en afkoelen. Maak saus door olijfolie te verwarmen in een pan. Gehakt erbij, rullen totdat het kruimelig is en 1 el tomatenpuree erbij. Afblussen moet groentebouillon, slagroom erbij en laten koken. Restant tomatenpuree erbij en de saus een half uur laten inkoken. Dan koude boter toevoegen en de saus al roerend op smaak brengen met zout, cayennepeper en geraspte Parmezaan. Ham in reepjes/blokjes snijden. Uitgelekte pasta in een ovenschaal doen, ham door de saus roeren en de saus over de pasta verdelen. Geraspte kaas erover verdelen en in een voorverwarmde hete lucht oven op 180 graden bakken totdat de kaas gaat lopen en goudbruin is. Schaal uitnemen en op een plank op tafel zetten en smullen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade zoals tomaat-ui.

Laatste reacties

sinnie40 avatar
sinnie40 15-05-2014

gisteren deze ovenschotel gemaakt! Heerlijk!! Heb er wel wat knoflook bij gedaan, en zelfs de kinderen smulde ervan! dit gaat vaker gemaakt worden, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten