1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

Ovenschotel: Romige rigatoni al forno

Door: Fressnapf

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr rigatoni (of penne)
250 gr rundergehakt
150 gr gekookte hamreepjes
200 ml slagroom
200 ml groente bouillon
3 el tomatenpuree
1 el koude roomboter
Zeezout
Cayennepeper
2 el Parmezaan geraspt
175 gr geraspte oude kaas
1 el olijfolie


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal, vergiet

Romige rigatoni al forno

om van te smullen!

om van te smullen!

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water, laten uitlekken en afkoelen. Maak saus door olijfolie te verwarmen in een pan. Gehakt erbij, rullen totdat het kruimelig is en 1 el tomatenpuree erbij. Afblussen moet groentebouillon, slagroom erbij en laten koken. Restant tomatenpuree erbij en de saus een half uur laten inkoken. Dan koude boter toevoegen en de saus al roerend op smaak brengen met zout, cayennepeper en geraspte Parmezaan. Ham in reepjes/blokjes snijden. Uitgelekte pasta in een ovenschaal doen, ham door de saus roeren en de saus over de pasta verdelen. Geraspte kaas erover verdelen en in een voorverwarmde hete lucht oven op 180 graden bakken totdat de kaas gaat lopen en goudbruin is. Schaal uitnemen en op een plank op tafel zetten en smullen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade zoals tomaat-ui.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top