1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Mifang Oriental, (s)mak(k)elijk eten!

Mifang Oriental, (s)mak(k)elijk eten!

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 pak mihoen
1 L kippenbouillon (van 2 blokjes)
2 grote kipfilets (schoongemaakt en in smalle reepjes)
4 el 5-spice kruiden
4 el zonnebloemolie
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
400 gr roerbakgroenten
1 el pittig kerriepoeder (Madras)
1 el chilipoeder
400 gr wokgarnalen (naturel, goed droogdeppen)*
2 el lichte sojasaus
1 Spaans pepertje (in hele dunne ringetjes)
fijngesneden peterselie of koriander


Verder heb je nodig


Wok, snijplank, scherp mes, vergiet.


De naam is misschien moeilijker dan het gerecht, maar beide is waar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de mihoen in de hete kippenbouillon tot ze zachter is geworden, dat duurt een minuut of 3 (kwestie van even doorroeren en dan voel je het wel..)
Haal ze er dan uit en laat goed uitlekken, snij evt fijner en bewaar de bouillon voor later gebruik.

Meng de kipreepjes met de 5-spice kruiden en de olie, laat even intrekken

Bereidingswijze

Verwarm de wok goed voor en roerbak hierin de gemarineerde kipreepjes met de olie tot ze beginnen te kleuren en voeg de sjalotjes, knoflook en roerbakgroentes toe. Wok een paar minuutjes maar hou knapperig!
Voeg de kerrie en chilipoeder toe samen met de wokgarnalen en roerbak op redelijk hoog vuur mee en blus af met een deciliter bouillon en wok tot deze bijna verdampt is. Meng er de sojasaus met de mihoen door en schep er de peperringetjes door, warm ze goed mee en bestrooi met de fijngesneden peterselie of koriander. Selamet Makan, eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met een frisse koolsalade, atjar en kroepoek.

Bron

Uit Jiri`s familie, erg lekker!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top