1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: MirandaG1

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013

Ingrediënten 4 personen


750 gr Sukadelappen
peper
zout
3 el bloem
50 gr boter
4 sjalotten
1/2 spaanse peper
1 teen knoflook
2 stuks steranijs
2 kruidnagels
2 el geraspte sinaasappel
70 gr tomatenpuree
flesje trappistes Rochefort 8 (gall en gall)
200 ml water
2 laurierblaadjes



Stoofvlees met trappisten Rochefort 8

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de sukadelappen in dobbelstenen bestrooi met peper, zout en bloem.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart. Snijd de sjalotten en de spaanse peper (zaadjes verwijderd) in ringetjes. Verhit nog een klontje boter in de braadpan en fruit hierin de sjalot en Spaanse peper samen met de knoflook (uitgeperst), steranijs, kruidnagels, geraspte sinaasappelschil en de tomatenpuree. Voeg het vlees aan de braadpan toe. Schenk flesje Trappisten Rochfort 8 en 200 ml water bij het vlees en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het vlees afgedekt op laag vuur in 2 uur stoven. Lekker met aardappelpuree.

Bron

Proef



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MirandaG1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top