Roti met ei, kousenband en tomaat

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2013
  • Roti met ei, kousenband en tomaat

    Roti met ei, kousenband en tomaat

    Roti met ei, kousenband en tomaat

  • Roti met ei, kousenband en tomaat

    Roti met ei, kousenband en tomaat

    Roti met ei, kousenband en tomaat

Een Surinaams gerecht gekruid met verse koriander en kerriepoeder

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
3 tenen knoflook
600 g kousenband
4 tomaten
8 takjes verse koriander
4 eieren
2 blikjes tomatenpuree
3 tl kerriepoeder
4 el crème fraîche
4 rotipannenkoeken
2 el zonnebloemolie
Peper & zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of hapjespan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

1. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een knoflookpers. Verwijder de punten van de kousenband en snijd de kousenband klein. Snijd de tomaat in parten. Hak de verse koriander grof. Kluts het ei in een kommetje.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak het geklutste ei al roerende 3 minuten. Bewaar het roerei apart.

3. Verhit de andere helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg vervolgens de kousenband en de tomaat toe. Schenk 50 ml water per persoon bij het geheel, dek de wok of hapjespan af en laat 10 minuten op middelmatig vuur garen. Roer regelmatig door. Roer in de laatste minuut het roerei en de crème fraîche door de saus.

5. Verwarm ondertussen de rotipannenkoek 2 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de rotipannenkoek ook 1 minuut in de magnetron verwarmen.

Serveertip

Verdeel over de borden en garneer met de verse koriander. Serveer de rotipannenkoek erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten