1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Cassoulet
  6. Cassoulet van varkenslapjes.

Cassoulet van varkenslapjes.

Door: harry_bijl

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2013

Ingrediënten 4 personen


=500 gr.Hamlappen of magere
varkenslapjes.
=75 gr.Boter of vloeibaar bak-
produkt.
=4 Sjalotjes,in ringen.
=2 Teentjes knoflook,gesnip-
perd. =2 Kruidnagels.
=1 Laurierblad. =100 ml witte
wijn of lichte rode wijn.
=200 ml Gezeefde tomaten.
=2 Potten witte bonen,uitge-
lekt en afgespoeld.
=1 el Verse tijmblaadjes,of
1 tl gedroogd.


Verder heb je nodig


Braadpan.
Koekenpan of ovengrill.


Deze cassoulet is gebaseerd op
tradioneel Franse receptuur.
In een cassoulet gaat het
altijd om een combinatie van vlees en{witte]bonen.
De rest van de ingredienten
verschilt per streek en recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Bestrooi het vlees met zout
en versgemalen peper.
Verhit de boter en fruit
hierin de sjalotjes en
knoflook.Voeg het vlees toe
en bak rondom lichtbruin
2.Steek de kruidnagels in het
laurierblad en leg het bij
het vlees.Giet de wijn en de
gezeefde tomaten erbij en
stoof circa 30 minuten met
het deksel op de pan.
3.Schep de bonen en de tijm
erdoor en verwarm zonder te
koken.Lekker met stokbrood.

Serveertip

TIP:::Snijd een stokbrood in
plakken bestrijk met olijf-
olie en knoflook n rooster
in een hete koekenpan of onder
de ovengrill.Serveer het brood
bij de cassoulet.

Bron

©



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top