1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Groentetaart
  6. Goed gevulde "romige" gehakt- groentetaart

Goed gevulde "romige" gehakt- groentetaart

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:

220 gr bloem
140 gr roomboter
½ tl zeezout
80 ml zure room

Voor de vulling;

500 gr gehakt HOH
2 uien
1 teentje knoflook
2 winterpenen
1 dikke stengel prei
1 paprika
200 gr geraspte oude kaas
2 eieren
120 ml zure room
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Paprikapoeder
Olijfolie


Verder heb je nodig


Hapjespan, springvorm

Heerlijke romige gehakttaart

met romige vulling, heerlijk!

met romige vulling, heerlijk!

Lekker zo tijdens de koude herfst en winterdagen deze heerlijke romige hartige taart. Leuk om te bakken en makkelijk om te eten met eerst een kopje soep vooraf. Lekker stevig glas wijn erbij nemen en de hele avond is goed. Snij er punten van en deel die uit. Lekker van smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst deeg een dag van tevoren zodat het een nachtje kan blijven staan. Neem bloem, boter, zout en zure room en meng goed door elkaar. Dan wegzetten in de koelkast. De ui snipperen, knoflook persen en in een hapjespan met olijfolie glazig bakken. Gehakt erbij en mee rullen. Kleingesneden wortels, prei en paprikablokjes erbij en kort meebakken. Breng het nu hoog op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Laat dan dit mengsel afkoelen. Dan 150 gr geraspte kaas nemen en vermengen met 2 eieren en de zure room voor de vulling. Breng ook dit eventueel nog meer op smaak. Deeg uit de koelkast nemen en uitrollen. Springvorm nemen, beetje invetten zodat hij niet blijft kleven en het deeg erin stoppen, randje maken. Dan de vulling toevoegen en goed verdelen. Verdeel er tenslotte de overige 50 gr geraspte kaas overheen. Zet de vorm in een voorverwarmde hete lucht oven op 200 graden en bak de taart dan in 50 minuten gaar en mooi bruin. Springvorm uitnemen, taart eruit halen en op een plank laten afkoelen en er op tafel punten van snijden.

Serveertip

Lekker met een kopje verse groentesoep vooraf.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top