kees soufflés

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2013
  • kees soufflés

    Kees soufflés

    Kees soufflés

Een heerlijk recept met kees. kees is een lekkere variant op kaas. Bevat 60% minder verzadigd vet. Goed voor je cholesterol. 30% minder zout. Goed voor de bloeddruk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 ml magere melk
50 ml olijfolie
50 g bloem
4 eieren
100 g geraspte kees
nootmuskaat en tuinkruiden naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soefflévorm of 6 kleine bakjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een pannetje. Roer de bloem er langzaam doorheen en laat het geheel al roerend ongeveer 1 minuut warm worden. Voeg nu de melk in gedeeltes toe. Blijf goed roeren tot er een glad gebonden saus is ontstaan. Laat de saus, al roerend, een minuut of 5 zachtjes doorkoken. Haal de saus van het vuur. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg de geraspte kees toe aan de saus. Voeg naar smaak nog wat peper en nootmuskaat toe. Spatel nu voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het mengsel. Smeer een hoge ovenschaal of soufflévorm van ongeveer 1 ½ liter of 6 kleine bakjes in met wat olijfolie en vul ze voor 2/3e met het beslag. Laat het gedurende 40 minuten in de oven. Probeer tijdens het bakken de oven dicht te houden anders zakt de soufflé in!

Bron

http://www.keesmakers.nl/content/lekker/recepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten