Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

  • Surinaams,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2013
  • Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

    Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

    Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

Een lekker stoofgerecht uit Suriname. Niet moeilijk, erg lekker en stevig pittig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bieflappen
400 ml kokosmelk
3 tn. knoflook
1 ui
2 verse tomaten
vers citroengras
zonnebloemolie
1 madame jeanette-pepertje of adjuma
zout & peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Knoflookpers
Wok
Cocotte

Voorbereiding

Snij het vlees in reepjes. Kruid deze met zout en peper, pers er een teentje knoflook over uit en leg opzij. Snipper de uien vrij grof en snij de tomaten in grove stukken. Snij 5 cm van de stam van een stengel citroengras af.

Bereidingswijze

Stap 1:
Sauteer de rundvleessnippers met wat olie in een wok. Voeg, wanneer deze beginnen te kleuren, de uien en de tomaten toe. Stoof en blijf goed omscheppen, een minuut of 4.
Stap 2:
Doe alles over in een cocotte of stoofpan. Voeg de adjuma of Madame Jeanette en het citroengras toe, schep even om en doe er vervolgens de kokosmelk bij, net zoveel als nodig is om het mengsel net niet volledig te bedekken. Sluit af met een deksel en laat twee uur heel langzaam stoven. Haal de adjuma of Madame Jeanette uit de pan voor u serveert, tenzij u het specifiek op een van uw gasten gemunt heeft. Klaar!

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=pages&page_id=surinaams_rundvlees_kokosmelk

Serveertip

Dit gerecht wordt hoofdzakelijk gegeten met gekookte rijst.
Wat drinken we erbij?
Orgeade, gemberbier, dawet of natuurlijk een heerlijk Parbobiertje!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten