1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Ovenschotel pittige chili con carne extra gevuld

Ovenschotel pittige chili con carne extra gevuld

Door: Fressnapf

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr rundergehakt
300 gr witte rijst
3 paprika`s
3 teentjes knoflook
1 grote ui
1 blik gepelde tomaten
1 groot blik kidney bonen
1 blikje mais
1 rode peper
Cayennepeper
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Klein scheutje tabasco
Paprikapoeder pittig
Paprikapoeder zoet (gerookt)
Vers gesnipperde peterselie
100 gr geraspte oude kaas
Olijfolie
Nacho chips


Verder heb je nodig


Hapjespan, ovenschaal

Pittige chili con carne

uit de oven, heerlijk Mmmm...

uit de oven, heerlijk Mmmm...

Mmm… lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olijfolie in een Hapjespan doen, gehakt erin en rullen. Ui, paprika en peper snipperen, knoflook persen. Peterselie hakken en bewaren. Knoflook,paprika, ui en peper toevoegen en meebakken. Tomaten, mais en kidneybonen (zonder vocht) toevoegen en laat even pruttelen. Breng nu op je eigen smaak met hete tabasco, twee soorten paprikapoeder, zout, gemalen zwarte peper en cayennepeper voor de scherpte. Laat even inkoken. Kook ondertussen rijst volgend de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en uit laten lekken. Ovenschaal nemen, beetje invetten met olijfolie, rijst en de rest over de rijst toevoegen nadat het op je juiste smaak is gebracht. De ene houdt van pittig, de ander van heet. Wees zuinig met tabasco want is verschrikkelijk heet. De bovenlaag glad strijken en bestrooien met geraspte kaas. Zet de schaal nu in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak hem in 20 minuten gaar en bruin totdat de kaas gesmolten is. Tenslotte bestrooien met vers gehakte peterselie. Serveren met nachos. Smullen maar want dit is vreselijk lekker!

Serveertip

Lekker met nachos.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top