Botercreme

  • Engels, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-11-2013
  • Botercreme

    Botercreme

    Botercreme

Botercreme als garnering voor cupcakes bijvoorbeeld

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
250 gr ongezouten roomboter
400 gr poedersuiker
snufje zout
scheutje room of volle melk
vanille extract
eventueel 75 gr witte of pute chocolade
30 ml room (bij chocolade 200 gr poedersuiker ipv 400)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mix de boter tot het wat lichter van kleur is, ongeveer 2 minuten
Voeg langzaam de poedersuiker toe
Voeg daarna een snufje zout en vanille extract toe. Laat alles goed mengen
Mixer op stand medium en voeg een scheutje room toe
Nu de mixer op de hoogste stand tot het geheel lekker luchtig is.

Botercreme met chocolade?
Verwarm 75 gr chocolade met 30 ml room au bain marie. Wanneer het geheel gesmolten is kan je het toevoegen aan de creme.

Bron

Tante Tullie

Serveertip

Vul een spuitzak met de creme en versier hiermee bijvoorbeeld cupcakes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten