Scrambled eggs, maar dan op zn Indisch
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Simpel, pittig, kruidig, lekker!
Prima als ontbijt maar ook als bijgerecht bij een rijsttafel!
Ingrediënten 4 personen
4 eieren2 teentjes knoflook (geperst)
2 sjalotjes (heel fijngesneden)
2 el ketjap manis
volle tl sambal oelek
fijngesneden bladselderij
2 el arachide-olie
(versgemalen) peper en zout
Benodigdheden
Mengkom, snijplank, scherp mes, pollepel, koekenpan.
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten heel goed door elkaar en laat de smaken een kwartiertje op elkaar inwerken.
Verwarm dan de olie in de koekenpan en bak al omscheppend de eiermassa tot een smeuiig geheel, zorg er wel voor dat het ei genoeg warmte krijgt en je geen `blubber`ei op je bord hebt (ons Jiri`s omschrijving van mislukte scrambled eggs..).
Serveer lekker pruttelend warm, Selamet Makan!
Bron
Ons Jiri
Serveertip
Een paar sneetjes getoast brood, evt wat plakken ham erover als je het als ontbijt eet en je kunt een tijdje vooruit!