Scrambled eggs, maar dan op zn Indisch

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Scrambled eggs, maar dan op zn Indisch

    Scrambled eggs, maar dan op zn Indisch

    Scrambled eggs, maar dan op zn Indisch

Simpel, pittig, kruidig, lekker!

Prima als ontbijt maar ook als bijgerecht bij een rijsttafel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
2 teentjes knoflook (geperst)
2 sjalotjes (heel fijngesneden)
2 el ketjap manis
volle tl sambal oelek
fijngesneden bladselderij
2 el arachide-olie
(versgemalen) peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Mengkom, snijplank, scherp mes, pollepel, koekenpan.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten heel goed door elkaar en laat de smaken een kwartiertje op elkaar inwerken.

Verwarm dan de olie in de koekenpan en bak al omscheppend de eiermassa tot een smeuiig geheel, zorg er wel voor dat het ei genoeg warmte krijgt en je geen `blubber`ei op je bord hebt (ons Jiri`s omschrijving van mislukte scrambled eggs..).
Serveer lekker pruttelend warm, Selamet Makan!

Bron

Ons Jiri

Serveertip

Een paar sneetjes getoast brood, evt wat plakken ham erover als je het als ontbijt eet en je kunt een tijdje vooruit!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten