1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2013

Ingrediënten 4 personen


4 eieren
150 gr suiker
Snufje zout
50 gr gemalen amandelen
2 eetlepels tarwebloem
100 gr crème fraîche
1 dl melk
350 gr kersen, ontpit of ander zacht fruit


Verder heb je nodig


Bakvorm 19x10

Clafoutis
Clafoutis

Lekker op een warme zomerse dag!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 gr. Beboter een ovenschaal of bakvorm en bestuif met bloem. Klop de eieren met suiker en zout tot een lichtgele, dikke massa. Zeef er de bloem boven en strooi de amandelen erover. Schep door elkaar en roer de crème fraîche en melk er door. Strooi de kersen in de bakvorm en verdeel ze over de bodem. Schenk het beslag over de kersen en bak ze 30-40 minuten of tot hij goudbruin is. Serveer warm of koud.

Bron

Uit het blad flair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top