1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knapperige tarte tartin met peer

Knapperige tarte tartin met peer

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2013

Ingrediënten 8 personen


5 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
5 handperen bijv. doyenne de comice
vanillestokje opengesneden
100 gr suiker
50 gr ongezouten roomboter


Verder heb je nodig


Quiche- of taartvorm (24 cm), ingevet


Knapperige tarte tartin met peer
Knapperige tarte tartin met peer

Voedingswaarde per persoon
34 gr koolhydraten/256 kcal/12 gr vet/2 gr eiwit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26-28 cm ø. Halveer de peren in de lengte en verwijder de klokhuizen. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Doe de suiker met 1-2 el water, de vanillemerg en het -stokje in een pan met dikke bodem. Los de suiker op matig vuur op en laat lichtbruin kleuren (= carameliseren). Roer niet maar draai de pan af en toe. Neem de pan van het vuur en roer er de vloeibare margarine door. Schenk de karamel in de taartvorm. Leg er de peren op het snijvlak in. Dek de peren af met het deeg. Stop het deeg tussen het fruit en de rand van de vorm goed in. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven. Leg een schaal of groot bord erop en keer ze samen; pas op: de karamel is heet! Serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker met een bol vanilleroomijs met slagroom of flinke dot crème fraîche.

Bron

Www.jumbosupermarkten.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top