1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gekruide pan gebakken sardines

Gekruide pan gebakken sardines

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2013

Ingrediënten


Verse sardines (panklaar) neem genoeg, je heb snel te weinig
1 t zout
4 tenen knoflook fijn gesnipperd
2+1/2 e citroensap
1/2 t kurkuma(geelwortel)
1 t chilipoeder
3 volle e bloem
4 e olie


Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines
Gekruide pan gebakken sardines

Heerlijk gekruid sardines met een typische Indiase smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Alle ingredi├źnten behalve vis, zout en de olie in kom doen en goed mengen.
2. Vis in een ruime ondiep schaal leggen en marinade erover gieten.
3. Met kwastje sardine goed overal bestrijken.
4. Laat sardine in afgedekte schaal 4 uur marineren.
5. Olie in pan gieten en op half vuur verhitten.
6. Elk vis deur bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken(2-3 min. per kant)
7. Laat uitlekken op keukenpapier.

Gemarineerd oven geroosterd sardine

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top