1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stoofvlees
  5. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: Mealsandmore

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2013

Ingrediënten 4 personen


600 gram runderlappen(sucade)
3 uien, stukgesneden
2 eetl bloem
1 flesje donker bier
1 eetl azijn
1 eetl bruine suiker
laurierblad, tijm, peper, zout
scheutje sojasaus
1 teentje knoflook geperst
1 eetlepel tomaten ketchup


Stoofvlees
Stoofvlees

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoof de ui glazig in olijfolie of boter en voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe. Laat langs alle kanten aanbraden. Strooi de bloem hierover en roer goed om. Overgiet met het bier tot het vlees juist onder staat. Voeg azijn, bruine suiker, laurier, tijm, peper en zout, sojasaus knoflook en tomaten ketchup toe. Laat een uurtje op zacht vuur stoven. Voeg dan een plak brood zonder korsten, besmeerd mosterd toe, deksel op de pan en laat dit nog een half uurtje(onder af en toe doorroeren) verder stoven

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frietjes
http://www.smulweb.nl/recepten/1417984/Franse-frietjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mealsandmore
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top