Stoofvlees

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2013
  • Stoofvlees

    Stoofvlees

    Stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram runderlappen(sucade)
3 uien, stukgesneden
2 eetl bloem
1 flesje donker bier
1 eetl azijn
1 eetl bruine suiker
laurierblad, tijm, peper, zout
scheutje sojasaus
1 teentje knoflook geperst
1 eetlepel tomaten ketchup
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stoof de ui glazig in olijfolie of boter en voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe. Laat langs alle kanten aanbraden. Strooi de bloem hierover en roer goed om. Overgiet met het bier tot het vlees juist onder staat. Voeg azijn, bruine suiker, laurier, tijm, peper en zout, sojasaus knoflook en tomaten ketchup toe. Laat een uurtje op zacht vuur stoven. Voeg dan een plak brood zonder korsten, besmeerd mosterd toe, deksel op de pan en laat dit nog een half uurtje(onder af en toe doorroeren) verder stoven

Serveertip

lekker met zelfgemaakte frietjes
http://www.smulweb.nl/recepten/1417984/Franse-frietjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten