Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Rabarber aardbeien crumble

Rabarber aardbeien crumble

Door: Mealsandmore

  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2013

Ingrediënten


175 gram boter + extra voor invetten
5 stengels rabarber
250 gram aardbeien schoongemaakt
10 eetl rietsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje zout


Rabarber aardbeien crumble
Rabarber aardbeien crumble

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden

Bereidingswijze

Vet een quichevorm(26 cm )royaal in met boter. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm en verdeel ze over de Ovenschaal. Halveer de grotere aardbeien en verdeel de aardbeien over de rabarber. Bestrooi met 2 eetl rietsuiker. Snijd de boter in blokjes en meng met het bakmeel. Voeg de rest van de rietsuiker, de vanillesuiker en het zout toe en kneed snel en losjes tot kruimels van verschillende grootte. Verdeel de kruimels over de rabarber en aardbeien.Bak de crumble in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

Serveertip

Serveer warm of koud met de creme anglaise of met slagroom(of beide)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mealsandmore
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top