1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. russiche borsjt

russiche borsjt

Door: zuzka24

  • Russisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2013

Ingrediënten 6 personen


1 pond ossenstaart
1 ons spekjes
5 liter water
1 pond aardappels
3 of 4 rode bietjes(voorgekookt en vers. niet uit pot!)
1 paprika groen
1 spitskool
1 blikje tomaten puree
2 uien
4 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
3 bouillonblokjes(rund)
3 laurier blaadjes



Heerlijke Russische soep naar recept van een oude Russische dame

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ingrediënten fijn snijden.
aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Ossenstaart opzetten in water en aan de kook brengen. goed gaar laten worden. hierna botjes verwijderen.

in andere pan geschilde aardappels aan de kook brengen totdat ze goed gaar zijn.

In Koekenpan spekjes bakken met de fijngeneden ui. hierna de tomatenpuree toevoegen en de aardappels er doorheen prakken. en toevoegen aan de ossenstaart.

Nu alle fijngesneden ingrediënten bij de ossenstaart toevoegen en even door laten koken. wanneer de spitskool gaar is, is de soep klaar. Eet smakelijk

Bron

Anders



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zuzka24
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top