1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalmrolletjes

Zalmrolletjes

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2013

Ingrediënten 4 personen


•200 gram gerookte zalm plakken
•200 gram Philadelphia Naturel of bieslook
•6 sneetjes wit brood om te roosteren
•1 bosje dille
•1 citroen, in kleine partjes
•20 gram pijnboompitten


Verder heb je nodig


Doorzichtig vershoudfolie


Zalmrolletjes
Zalmrolletjes

Dit gerecht is makkelijk maar erg lekker. Gebruik een goeie kwalitetit gerookte zalm. De pijnboompitten niet te bruin roosteren! Smullen maar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. De pijnboompitjes in een droge koekepan roosteren tot ze een beetje bruin worden.

2. Meng nu de Philadelphia, pijnboompitjes, zout en peper en een beetje citroensap door elkaar.

3. De plakken zalm met Philadelphia mengsel besmeren en in de breedte oprollen in vershoud plastic folie. Draai de folie dicht net als een bonbon. Tot serveren in de koelkast bewaren. (dit kan makkelijk van tevoren klaargemaakt worden)

4. Vlak voor serveren brood roosteren en in kleine driehoekjes snijden. De dille wassen en droogschudden

5. De rolletjes zalm met een scherp mesje in schijfjes van ongeveer 1 cm snijden.

6. Elk driehoekje toast met een zalmrolletje beleggen en naar hartenlust met verse dille en stukjes citroen garneren.





Serveertip

De zalmrolletjes zijn lekker smeuig als ze op kamertemperatuur geserveerd worden.

Bron

Philadelphia



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ginanl


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ginanl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top