1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2013

Ingrediënten 4 personen


voor saus
3 e olijfolie
1 grote ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
3 bosuitjes, fijn
3-4 tomaten, geraspt (met sap) of blokjes tomaat uit blik (400 g)
3/4 t suiker
verse oregano, fijn
verse tijm, fijn
verse peterselie, fijn
verse basilicum, gescheurd
zout
peper
water (genoeg water, het sopt zo heerlijk weg bij pasta of brood)

bereiding van saus
5. Fruit ui en knoflook in olijfolie tot zacht.
6. Voeg de bosuitjes bij en bak verder voor een paar minuten.
7. Voeg overige ingrediƫnten, plus water erbij en kook saus op matig vuur tot er gebonden saus is ontstaan. (zo 30-40 min) (basilicum word alleen de laatste minuut meegekookt)


Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

hier heb ik geroosterd paprika reepjes door gedaan

hier heb ik geroosterd paprika reepjes door gedaan
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven
Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

Anne vond het heerlijk

Anne vond het heerlijk

Mijn dochter en kleindochter waren op visite. Ook voor eten en ze zijn vegetarisch, zo opa moest weer wat te eten verzinnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

voor aubergine
plakken aubergine van 5 mm dik (zoveel aubergine benodigd voor aantal mensen)
eieren
zout
peper
paneermeel
knoflook in lengte gehalveerd
olijfolie

bereiding van aubergine
1. Kluts eieren met zout en peper tot glad.
2. Doen paneermeel in diepe bord.
3. Verwarm een koekenpan met olijfolie en de knoflook op een middelhoog vuur.
4. Haal de plakken aubergine eerst door de ei en erna door paneermeel.
5. Bak plakken aubergine aan beide kanten goudbruin en laat op keukenpapier ontvetten.

samenstelling en bakken van aubergine ovenschotel
geraspt Parmezaanse kaas
plakken mozzarella

1. Verdeel wat tomatensaus over bodem van ovenschotel.
2. Verdeel daarover plakken aubergine zodat de hele oppervlak bedekt zijn.
3. Verdeel weer tomatensaus over aubergine.
4. Verdeel plakken mozzarella erover en daarover geraspt Parmezaanse kaas.
5. Herhaal proces tot schaal gevuld zijn tot 2 cm van boven en eindigend met plakken mozzarella en Parmezaanse kaas.
6. Bak voor +/- 40 min bij 200*C of tot kaas is gesmolten en saus bubbelen.

Serveertip

Serveer warm

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top