Wilde eend met rozemarijn in eigen jus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2013
  • Wilde eend met rozemarijn in eigen jus

    Wilde eend met rozemarijn in eigen jus

    Wilde eend met rozemarijn in eigen jus

De lekkerste combinatie tussen wilde eend en kruiden. Makkelijk te maken en redelijk snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Wilde eenden
olijfolie
grof zout
4 takjes rozemarijn
1 ui
2 appels
hele kruidnagels
droge Sherry
crème fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, braadslee

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor tot 200 ° C. Vul de eend met een takje rozemarijn, twee kruidnagels, appelpartjes en een paar ringen ui.

2. Smeer de eend van binnen en buiten in met olijfolie. Bestrooi de eend aan alle kanten met grofzout. Leg de een met de borst omhoog in een braadslee. Plaats in het midden rek van de oven . Onmiddellijk het vuur lager tot 170 ° C. Gaar tot een kerntemperatuur van 55 graden.

3. Haal de eend uit de oven en laat hem rusten, borst naar beneden, gedurende 10 tot 15 minuten. Verwijder de vulling in de holte voor het opdienen.

4. Plaats de braadslee met daarin het druipvet op het fornuis , vuur middelhoog en blus met een beetje droge sherry of witte wijn. Schraap de bruine stukjes los met een metalen spatel . Reduceer de jus en voeg dan een beetje room toe. Giet af in een jusschaal.

Serveertip

5. Serveer de eenden met wilde rijst en jus. En garneer met de vulling, rozemarijn en partjes appel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten