Viskoekjes met kaas en groene kruiden

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-11-2013
  • Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

  • Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

  • Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

    Viskoekjes met kaas en groene kruiden

Echt lekker en goed vooraf voor te bereiden tot punt 3. En dan voor serveren even bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor viskoekjes
400 g witte vis (kabeljauw of koolvis, je kan ook verse tonijn of zalm gebruiken)
1 teentje knoflook, fijn
oregano, fijn
tijm, fijn
peterselie, fijn
basilicum
geraspt Parmezaanse kaas
paneermeel (zoveel om er stevig koekjes van te maken)
zout
rode peper, fijn (met of zonder zaadjes)
geroosterd pijnboompitten, fijn
ei

verder
olie of boter voor bakken
en bloem om koekjes mee te bestuiven

1. Meng alle viskoekjes ingrediënten in een keukenmachine tot een stevige massa waar je koekjes van kunnen maken.
2. Maak koekjes van deze mengsel en doen koekjes een half uurtje in koelkast zodat ze kunnen opstijven.
3. Haal koekjes door meel en schut goed af.
4. Bak koekjes op middel hoog vuur tot gaar van binnen en krokant en goudbruin van buiten.
5. Ontvet ze op keukenpapier.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Eten met patat en een tomaten mozzarella salade en een

Remouladesaus :
100 ml mayonaise
10 g ui of sjalot
10 g augurk
5 g peterselie
5 g kappertjes
worcestersaus
zout
peper

1. Doe de mayonaise in een glazen schaal.
2. Snipper met een koksmes de ui en hak de augurk, de kappertjes en de peterselie fijn.
3. Roer met houten lepel de gesneden en gehakte ingrediënten door de mayonaise.
4. Breng de saus met smaakstoffen zo nodig op smaak.

Bron

Proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ginanl avatar
ginanl 19-11-2013

ziet er zo heerlijk uit! Bedankt voor het delen!

pwiggers avatar
pwiggers 18-11-2013

Lekker Deon. Neem ze van je meer. Bedankt! Groetjes, Petra

keukenlab avatar
keukenlab 15-11-2013

Dit lijkt mij een heerlijk recept Deon. Vroeger maakte mij grootvader ook viskoekjes maar ik heb het recept niet. Dus is dit misschien wel een vervanging voor mij

deonart avatar
deonart 15-11-2013

Ja, dit zijn nu receptjes, je kijk naar wat je hebt in jou koelkast en kijk naar je eigen culinaire belevenissen van dat moment en dan bedenk je zo een "viskoekje." Dit word dan meestal populaire recepten zonder dat je enigszins er bewust van zijn. Je proeft het en dit is goed. En voor de prijs van een halve ui.. heb je lekker gegeten: ..^O^ ...

adeline43 avatar
adeline43 15-11-2013

Heerlijk Deon, nog nooit gemaakt maar nu met jou recept een uitdaging! Ik neem je recept mee, bedankt. Groetjes, Adeline

deonart avatar
deonart 15-11-2013

Reiser, die resep het ek self bedink maar wel in die tradisie van die Afrikaanse kombuis. Dankie vir jou reaksie.

Reiser avatar
Reiser 15-11-2013

Ek is `n Afrikaner wat Smulweb reeds `n geruime tyd op Facebook volg. So aangenaam om die resep hier te sien

Cecileg avatar
Cecileg 15-11-2013

Vergeet dragon niet bij viskruiden. Dit is zo`n lekker combinatie! Lieve groet Cecile

estherbakermans avatar
estherbakermans 15-11-2013

ziet er goed uit deon ik ga ze snel proberen gr esther

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 10-11-2013

Deon, dit recept neem ik van je mee. Het recept ziet er lekker uit en weer anders dan mijn andere recepten voor viskoekjes. Ik maak ze graag als kleine koekjes voor bij een Tapas of als voorgerecht, maar met frietjes zie ik ook wel zitten. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten