Viskoekjes met kaas en groene kruiden
- Afrikaans, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Echt lekker en goed vooraf voor te bereiden tot punt 3. En dan voor serveren even bakken.
Ingrediënten
voor viskoekjes400 g witte vis (kabeljauw of koolvis, je kan ook verse tonijn of zalm gebruiken)
1 teentje knoflook, fijn
oregano, fijn
tijm, fijn
peterselie, fijn
basilicum
geraspt Parmezaanse kaas
paneermeel (zoveel om er stevig koekjes van te maken)
zout
rode peper, fijn (met of zonder zaadjes)
geroosterd pijnboompitten, fijn
ei
verder
olie of boter voor bakken
en bloem om koekjes mee te bestuiven
1. Meng alle viskoekjes ingrediënten in een keukenmachine tot een stevige massa waar je koekjes van kunnen maken.
2. Maak koekjes van deze mengsel en doen koekjes een half uurtje in koelkast zodat ze kunnen opstijven.
3. Haal koekjes door meel en schut goed af.
4. Bak koekjes op middel hoog vuur tot gaar van binnen en krokant en goudbruin van buiten.
5. Ontvet ze op keukenpapier.
Bereidingswijze
Eten met patat en een tomaten mozzarella salade en een
Remouladesaus :
100 ml mayonaise
10 g ui of sjalot
10 g augurk
5 g peterselie
5 g kappertjes
worcestersaus
zout
peper
1. Doe de mayonaise in een glazen schaal.
2. Snipper met een koksmes de ui en hak de augurk, de kappertjes en de peterselie fijn.
3. Roer met houten lepel de gesneden en gehakte ingrediënten door de mayonaise.
4. Breng de saus met smaakstoffen zo nodig op smaak.
Bron
Proeven en experimenteren