1. Home
  2. Recepten
  3. Boerenappelcake

Boerenappelcake

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 8 personen


200 g boter, op kamertemperatuur
225 g suiker
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el melk
2 a 3 handappels
1 tl gemalen kaneel
poedersuiker



Boerenappelcake
Boerenappelcake

Uit het kookboek "Appeltaart" van Janneke Philippi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180`C boven-en onderwarmte en vet een brownievorm van 18 x 28 cm in en beleg beide zijden met overhangend bakpapier.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 g suiker en een beetje zout zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix op lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Doe het beslag in de beklede bakvorm en strijk glad.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 g suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Stuif er flink wat poedersuiker over en snijd de cake in 8-10 mooie blokjes.

Serveertip

Vervang de helft van de appel door stukjes ananas en bestrooi de cake met een mengsel van poedersuiker en geraspte kokos.

Bron

Carolinebrouwer.blogspot



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top