Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013
  • Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

  • Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

  • Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

    Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram okra´s
• 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
• 1 uit, gesnipperd
• 4 teentjes knoflook, geplet
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 gedroogde abrikozen, heel fijn gesneden
• Een twintigtal rozijnen
• Halve theelepel komijn
• 2 takjes peterselie, fijngehakt
• 2 takjes koriander, fijngehakt.
• 1 theelepel paprikapoeder
• Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de okra´s en kook ze 20 minuten in water met wat zout.
• Giet ze af en snij de steeltjes van de okra´s af.
• Neem een koekenpan met een eetlepel olijfolie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur, totdat ze mooi glanzen.
• Voeg de tomaten toe, de koriander, de peterselie, de komijnpoeder, de abrikozen, de rozijnen en nog een eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper toe, naam smaak. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
• Voeg nu de okra`s toe en roer alles goed onder elkaar.

Serveertip

Lekker met Couscous

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten