1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Okra
  5. Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 4 personen


300 gram okra´s
3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 uit, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel olijfolie
2 gedroogde abrikozen, heel fijn gesneden
Een twintigtal rozijnen
Halve theelepel komijn
2 takjes peterselie, fijngehakt
2 takjes koriander, fijngehakt.
1 theelepel paprikapoeder
Peper en zout naar smaak



Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Okra´s op Marokkaanse wijze, met tomaat
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de okra´s en kook ze 20 minuten in water met wat zout.
Giet ze af en snij de steeltjes van de okra´s af.
Neem een koekenpan met een eetlepel olijfolie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur, totdat ze mooi glanzen.
Voeg de tomaten toe, de koriander, de peterselie, de komijnpoeder, de abrikozen, de rozijnen en nog een eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper toe, naam smaak. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
Voeg nu de okra`s toe en roer alles goed onder elkaar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met Couscous



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mealsandmore


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mealsandmore
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top