Aardappelblini met carpaccio

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013
  • Aardappelblini met carpaccio

    Aardappelblini met carpaccio

    Aardappelblini met carpaccio

Idee voor kerst!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
12 plakken carpaccio van ossenhaas (ca.300 g)*
1½ eetlepel citroensap
4 eetlepels fijne olijfolie
1½ eetlepel verse dille, fijngehakt
125 g zelfrijzend bakmeel
100 – 125 ml melk
1 groot ei
50 g geraspte belegen kaas
1 grote aardappel van 150 g, geschild
40 g boter
40 g rucola
25 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de carpaccio op temperatuur komen. Klop in een kommetje het citroensap met de olijfolie, dille en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
Klop in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei en de melk met een garde tot een glad beslag. Voeg de kaas en wat zout en versgemalen peper toe.
Rasp de aardappel op een grove rasp boven het beslag en roer het beslag direct goed door.Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er met twee eetlepels 3-4 bergjes beslag in. Zorg voor voldoende ruimte tussen de blini.
Bak de blini tot de bovenkant bijna droog is, keer ze met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin.
Bak in het totaal 12 blini.
Leg de blini op kleine bordjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Drapeer op elke blini losjes een plak carpaccio. Druppel er wat dressing over het vlees en strooi er pistachenootjes over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten