Ierse gehakttaart met appel en abrikozen

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013
  • Ierse gehakttaart met appel en abrikozen

    Ierse gehakttaart met appel en abrikozen

    Ierse gehakttaart met appel en abrikozen

Dit recept is uitermate geschikt om samen met kinderen te maken. Zij zullen er extra van smullen als ze een handje geholpen hebben!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg Iers rundergehakt
1 citroen
125 g gewelde abrikozen
4 beschuiten
2 appels
1 ei
2 theelepels zout
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel olie
5 plakjes diepvries deeg voor
hartige taart, ontdooid
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels abrikozenjam
lage taartvorm (26 cm),
ingevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de citroen goed met warm water en droog hem af. Rasp met een fijne rasp de gele schil er heel dun af. Halveer de citroen en pers beide helften uit. Knijp de abrikozen met een schaar in kleine stukjes. Knijp de beschuiten boven een kom met beide handen fijn.
Schil de appels en steek de klokhuizen er met een appelboor uit. Snijd één appel in mooi dunne ringen en snijd de andere appel in kleine stukjes. Sprenkel één eetlepel citroensap over de appelplakken en de appelstukjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het Ierse gehakt in een grote kom en breek het ei erboven. Voeg het zout, de kerriepoeder, de citroenrasp en twee eetlepels citroensap toe. Strooi de beschuitkruim erover en schep de appel- en abrikozenstukjes toe. Meng alles in de kom goed door elkaar en kneed het gehakt tot het wat plakkerig wordt.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze met een deegroller uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Druk het deeg aan de rand goed aan. Verdeel het gehakt over de taartbodem en druk dit ook goed aan. Leg de appelplakken erop en druk ze in het gehakt. Roer in een kommetje de ketchup en jam door elkaar. Strijk dit mengsel over de taart uit.
Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven. Bak de taart in 45 minuten mooi bruin en gaar. Serveer de gehakttaart in punten met een salade van veldsla met mandarijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Thuiskok5 avatar
Thuiskok5 23-11-2013

Ik neem deze mee Bedankt

nellmuller avatar
nellmuller 22-11-2013

Ik vind het een heel smakelijk recept, alleen een kilo gehakt voor 6 personen...is wel heel veel. Dat is eigenlijk een hoeveelheid voor 8 personen Met lams gehakt is het ook heel goed te combineren.

toontje44 avatar
toontje44 22-11-2013

hoi hoi ziet er goed uit ,maar kan ik iers rundergehakt halen ,met gr toontje44

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten