1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hutspot
  5. Ierse runderlappen met hutspot

Ierse runderlappen met hutspot

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kg Ierse runderlappen, op kamertemperatuur
1-2 eetlepels grove mosterd
50g roomboter
6 cocktailtomaten, gehalveerd
6 takjes tijm
400 ml vleesfond
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 kg hutspot-groenten



Ierse runderlappen met hutspot
Ierse runderlappen met hutspot

Ierse runderlappen met hutspot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de bodem van een braadslede of een ovenvaste braadpan in met 1 eetlepel boter. Snijd de Ierse runderlappen in stukken van 5 cm en wrijf ze in met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrijk het vlees rondom met mosterd en leg de stukken in de braadslede of braadpan.
Leg de halve tomaten en de takjes tijm tussen de stukken vlees en verdeel de gestolde fond over het vlees. Leg ook 1 eetlepel boter in kleine klontjes op het vlees.
Schuif de braadslede of de pan op het rooster een richel onder het midden in de oven. Schakel de oven in op 150˚C en laat de Ierse runderlapjes in 3 uur helemaal zacht worden.
Verwarm de resterende boter in een wok en roerbak de aardappelen en hutspot-groenten 3-4 minuten. Strooi er wat zout over en voeg 300 ml water toe. Kook de aardappelen en groenten in 15 minuten gaar. Stamp ze met een stamper tot een grove hutspot. Schep er 4-5 lepels jus van de runderlapjes door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de hutspot in diepe borden. Maak in het midden een kuiltje en schep er wat jus in. Leg het vlees erop en de tomaatjes erop.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top