Kabeljauw filets met mosterd-kruiden-kaas korst

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013
  • Kabeljauw filets met mosterd-kruiden-kaas korst

    Kabeljauw filets met mosterd-kruiden-kaas korst

    Kabeljauw filets met mosterd-kruiden-kaas korst

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr Kabeljauw filets (vers)
75 gr roomboter
1 grote ui (of rode ui)
75 gr fijn geraspte pittige kaas (oud, gruyère, parmezaan)
5 el paneermeel
2 tl mierikswortel
2 tl dyon mosterd
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
3 el verse kruiden (peterselie, bieslook, dille, basilicum)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

De hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden. De vis filets wassen en droogmaken met keukenpapier. Kruiden met peper en zout. Een ovenschaaltje nemen en een beetje invetten. Ui en kruiden héél fijn snipperen. De boter nemen, mosterd toevoegen, mierikswortel, fijn gehakte ui, fijn gehakte kruiden, fijn geraspte kaas en het paneermeel tot een mengsel roeren. Deze pasta over de visfilets verdelen en nu in 15-20 minuten (denk aan de dikte van je visfilets) gaar bakken. Echt opletten want gebroken eiwitten zijn droog en dat is zonde. Eventueel nog 1 minuut een tik geven met de grill voor een super knapperige korst en smullen maar !

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gebakken kriel, wortels of brood en salade.

Laatste reacties

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

verenaoptennoort avatar
verenaoptennoort 18-03-2014

Klinkt geweldig! Ik ga het zeker proberen

sjoekemie avatar
sjoekemie 25-11-2013

Lekker gegeten! Zo eenvoudig kan dat zijn! Absoluut voor herhaling vatbaar. Groeten uit Belgie, Sjoekemie

Fressnapf avatar
Fressnapf 08-11-2013

Bedankt Tooske en lekker van smullen. Dit was zo lekker...

susan56 avatar
susan56 08-11-2013

J Lijkt me heerlijk bedankt voor het recept gr. Susan

antoniake avatar
antoniake 08-11-2013

Heerlijkkkkk, dank je. Goed weekend en een warme smulgroet Tooske

willeke_ avatar
willeke_ 07-11-2013

Dank je ! Groetjes Willeke.

ArualB avatar
ArualB 07-11-2013

Dat ziet erg weer superlekker uit! Meegenomen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten