Paddenstoelen risotto met pancetta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2013
  • Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

  • Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

  • Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

  • Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

    Paddenstoelen risotto met pancetta

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven.

Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt.
Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht.

TIP:
De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 500 gr risotto rijst
- 300 gr oesterzwammen
- 250 gr kastanje champignons
- 250 gr champignons
- 250 gr. pancetta (of andere spekjes)
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 100 ml room (of geraspte Parmezaanse kaas)
- 1 glas droge witte wijn
- 1 liter (paddenstoelen) bouillon of fond
- olijfolie of nog beter truffelolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1170,59 kcal
Koolhydraten 114,17 g
Eiwitten 35,74 g
Vetten 55,87 g

Bereidingswijze

- verhit de (truffel) olie in een wok en doe de rijst erin, roer met een houten lepel en bak dit totdat de rijst glanzend is
- giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn opgenomen is
- voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf steeds roeren zodat de rijst de bouillon opneemt, voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige opgenomen is net zolang totdat de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft
- voeg ook het nat van het gebakken paddenstoelen mengsel toe
- schep het paddenstoelen/ui/pancetta mengsel door de gare risotto
- voeg als laatste de room toe, laat het eventjes warm worden en serveer meteen
- Je kunt in plaats van de room er ook geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien (zie foto)

Serveertip

Drink er dezelfde wijn bij als die in de risotto is verwerkt bijvoorbeeld een Soave of een Orviëto

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 23-02-2022

Een oud recept, denk dat deel van de bereiding is weggevallen... de paddestoelen met ui en spek alles tegelijk in olijfolie bakken? Groet van Purrie

ChristianneLam avatar
ChristianneLam 15-11-2013

Nou Wilmie, het was héérlijk!! Het was de eerste keer dat ik dit heb gemaakt, maar zeker niet de laatste keer !

ChristianneLam avatar
ChristianneLam 15-11-2013

Dank je Wilmie, ik ga deze uitproberen! Groetjes Christianne

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-11-2013

@ ChristianneLam De room voeg je als laatste toe na het paddenstoelen/ui/pancetta mengsel. Ik heb het inmiddels aangepast. Bedankt dat je het me liet weten. Groetjes, Wilmie.

ChristianneLam avatar
ChristianneLam 15-11-2013

Wat doe je dan met de 100ml room?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten